Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Χρυσό μέλι: Συνταγή για το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό



Φτιάξτε αυτό το μείγμα χρυσού μελιού που αποτελεί το ισχυρότερο φυσικό αντιβιοτικό
Πολλοί έχουν ήδη δοκιμάσει την κουρκούμη. Άλλοι την έχουν χρησιμοποιήσει ως καρύκευμα, άλλοι για να παρασκευάσουν το «χρυσό γάλα» (διαβάστε εδώ τη συνταγή) και μερικοί έχουν απλώς δει τα σακουλάκια με την κίτρινη σκόνη σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα υγιεινής διατροφής και αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι η κουρκούμη όταν συνδυάζεται με μέλι μπορεί να αποτελέσει μια ανεκτίμητη φυσική θεραπεία.
Το μείγμα διαθέτει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, η οποία καταστρέφει όχι μόνο τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες αλλά επίσης ενισχύει τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Αντιθέτως με τα συνθετικά αντιβιοτικά, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε αφθονία, αυτό το μείγμα δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα.
Η κουρκούμη περιέχει κουρκουμίνη, μια πολυφαινόλη που αποτελεί ένα ουσιώδες δραστικό συστατικό, το οποίο διαθέτει πάνω από 150 εν δυνάμει θεραπευτικές δράσεις (αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες).
Η κατανάλωση κουρκούμης με μέλι βελτιώνει σημαντικά την πέψη και αυξάνει τη δραστικότητα της ωφέλιμης χλωρίδας του εντέρου. Αυτό αποδεικνύεται από την επιστημονική βιβλιογραφία. Στην Αγιουρβέδα, η οποία αποτελεί σύστημα φυσικής θεραπείας εδώ και 5.000 χρόνια κι έχει τις ρίζες της στην Βεδική κουλτούρα της Ινδίας, αποτελεί παραδοσιακή θεραπευτική μέθοδο.
Δεν χρειάζεται λοιπόν να τρέξετε αμέσως στο φαρμακείο με τα πρώτα συμπτώματα κρυολογήματος. Αντί γι’ αυτό, χρησιμοποιήστε το «χρυσό μέλι», ένα μείγμα κουρκούμης σε σκόνη με μέλι. Μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα, παρασκευάστε το παρακάτω μείγμα που μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 3 ημέρες.
 
Συστατικά:
100 γραμμάρια ακατέργαστο μέλι
1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη
Τρόπος παρασκευής:
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κουρκούμη σε 100 γραμμάρια ακατέργαστου μελιού. Ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βάζο.
Τρόπος χρήσης:
Όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος πρέπει να το λαμβάνετε ως εξής:
Ημέρα 1η – μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε 1 ώρα όλη την ημέρα
Ημέρα 2η – μισό κουταλάκι του γλυκού κάθε 2 ώρες
Ημέρα 3η – μισό κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα
Κρατήστε το μείγμα στο στόμα σας μέχρι να διαλυθεί τελείως. Συνήθως, μετά από 3 ημέρες το κρύωμα υποχωρεί και ο οργανισμός ανακάμπτει. Πολλά άτομα που το χρησιμοποίησαν ανέφεραν ότι απαλλάχτηκαν από το κρύωμα χωρίς να πάρουν καθόλου χάπια.
Η συνταγή αυτή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων παίρνοντας 1 κουταλάκι του γλυκού 3 φορές την ημέρα. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για 1 εβδομάδα. Μπορείτε να προσθέσετε το χρυσό μέλι στο γάλα ή το τσάι σας.
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Σε περίπτωση που παίρνετε φάρμακα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα, συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.
Επίσης, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν πάσχετε από αιμορροφιλία και υπέρταση, διότι η κουρκούμη αραιώνει το αίμα και μειώνει την αρτηριακή πίεση, αν και για τους περισσότερους αυτό θα αποτελέσει μεγάλο πλεονέκτημα.
Η κατανάλωση Κουρκούμης αντενδείκνυται σε άτομα που έχουν χολόλιθους και σε θηλάζουσες
Μερικές έξτρα συμβουλές:
Σύμφωνα με τη Θιβετιανή Ιατρική, η κατανάλωση κουρκούμης πριν από τα γεύματα επιδρά στον λαιμό και τους πνεύμονες, κατά τη διάρκεια του γεύματος επιδρά στο πεπτικό σύστημα και μετά το γεύμα στο έντερο και τα νεφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου