Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2015

Η τέλεια συνταγή για το αυθεντικό ρακόμελο Κρήτης με 4 υλικά!

5977716202_3eddf5ae03_z

Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με την διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα. 
Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα.
 Δεν πρέπει να μπερδεύεται με την ψημένη ρακή, που είναι τοπικό ποτό της Αμοργού και παρασκευάζεται από ρακή, ζάχαρη και περισσότερα μπαχαρικά, ενώ σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Παλιότερα οι γιαγιάδες το έδιναν στα εγγόνια τους σαν φάρμακο για το βήχα (και όχι μόνο).
 Πάμε να δούμε πως μπορούμε να το φτιάξουμε… 
Στο μπρίκι για ένα ποτήρι….  
 Πέντε μεζούρες Ρακί (τσικουδιά)  
Μια μεζούρα μέλι. 
Κανέλα σε ξυλαράκι 
Γαρύφαλλο σε ξυλαράκι   
Στην κατσαρόλα για  1 λίτρο τσικουδιά      
1 λίτρο τσικουδιά  
 4 κουταλιές της σούπας θυμαρίσιο μέλι 
 2 ξυλάκια κανέλα 
 4 καρφάκια γαρύφαλλο    
 Εκτέλεση της συνταγής :
 Σε κατσαρόλα (ανάλογα πόσο φτιάχνουμε μπορεί να είναι μπρίκι ή καζάνι) ζεσταίνουμε την τσικουδιά σε χαμηλή φωτιά (περίπου 80C). Πολύ μεγάλη προσοχή να μην βράσει γιατί  το οινόπνευμα εξατμίζεται σε χαμηλότερους βαθμούς από το νερό. 
Αν βράσει το ποτό θα έχει εν τέλει λιγότερο οινόπνευμα από ότι πρέπει. Με τον κοχλασμό μπορεί να στάξει οινόπνευμα στη φωτιά και να έχουμε άλλα (πυρκαγιά π.χ.) Καθώς ζεσταίνουμε την τσικουδιά ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το γαρίφαλο. 
Το πόσο βάζουμε εξαρτάται από το πόσο αρωματικό το θέλουμε. Εγώ  βάζω στο λίτρο 5 ξυλάκια κανέλα και  4 γαρύφαλλο. 
Παράλληλα  ρίχνουμε μέσα και το μέλι (προαιρετικά το έχουμε ζεστάνει και αυτό, αλλά προσοχή χωρίς να βράσει) Ενώ το σκεύος είναι στη χαμηλή φωτιά, το ανακατεύουμε μέχρις ότου το μέλι να λιώσει τελείως .  Κατόπιν το κατεβάζουμε από την φωτιά . 
Το βάζουμε σε μπουκάλι μαζί ή χωρίς τα αρωματικά ξυλάκια μέσα. Το κρυώνουμε στο ψυγείο ή το αφήνουμε ζεστό. Σε κάθε περίπτωση το πίνουμε.

http://www.daddy-cool.gr/?p=2033

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλέτο ξιφία με θυμάρι & μέλι

 Φιλέτο ξιφία με θυμάρι & μέλι

Μερίδες:
4
Χρόνος προετοιμασίας: 


15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 


30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 

45 λεπτά

Μια πεντανόστιμη και αρωματική σάλτσα για να συνοδεύσει ίσως το βασιλιά των ψαριών. 
Το θυμάρι και το μέλι με την οξύτητα από το μπαλσάμικο φτιάχνουν ένα dressing 
που αναδεικνύει την τρυφερή και μεστή σάρκα του ξιφία. 
Ένα πραγματικά απολαυστικό πιάτο!

Συστατικά:

4 φιλέτα ξιφία
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κολοκύθι
4 μανιτάρια πλευρώτους
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλ. μικρό ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γλ. μέλι
½ φλ. θυμάρι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε στα τέσσερα τις πιπεριές και σε φέτες τη μελιτζάνα 
  • και τα κολοκύθια.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
1. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 
αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 15 λεπτά

2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

3. Βάζουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το μέλι το ξύδι,
 αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν και να έχουν κρεμώδη υφή.

4. Με το dressing αλείφουμε τα φιλέτα του ξιφία και τα ψήνουμε στο grill 
για 5 λεπτά από κάθε μεριά.

5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ψητά λαχανικά, το θυμάρι και την υπόλοιπη σάλτσα 
και ανακατεύουμε καλά.

6. Απλώνουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τοποθετούμε πάνω 
τα φιλέτα του ξιφία.
Σερβίρουμε αμέσως.

http://www.gourmed.gr/

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Οι μέλισσες, η σκλήρυνση κατά πλάκας , η θεραπεία και η απίστευτη ιστορία της !!!

Multiple-Sclerosis

»Μια γυναίκα μιλάει για την απίστευτη εμπειρία της:Οι μέλισσες με θεράπευσαν από πολλαπλή σκλήρυνση»
Η Μαρίζ Πιός , καθηγήτρια γυμναστικής και πρώην μέλος της Γαλλικής Εθνικής ομάδας στη γυμναστική, μπόρεσε να τα βγάλει πέρα με μια σοβαρή αυτοάνοση ασθένεια.
Αφού θεραπεύτηκε,αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της με τον κόσμο γράφοντας το βιβλίο: »Η μέλισσα με θεράπευσε από πολλαπλή σκλήρυνση.’’Η ιστορία της προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στο κοινό,μόλις κυκλοφόρησε.
24 χρόνια πριν,όταν η Μαρίζ έγινε 50 χρονών, οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας) .
Ο γιατρός που την κούραρε, μετά από πολές εξετάσεις, ανακάλυψε την πάθησή της και πίστευε ότι η αρρώστια δεν θεραπεύεται με τα χάπια που κυκλοφορούσαν και απλώς αντί για θεραπεία θα υπήρχε επιβράδυνση της πάθησης.
‘’Ένιωθα σαν να μου έλεγε ο γιατρός: Κα’υ’μένη μου κυρία δεν μπορώ να σε βοηθήσω,’’έγραφε η Μαρίζ στην αρχή του βιβλίου της προσθέτοντας:’’Αν το λειτουργικό φάρμακο δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την ασθένειά μου με φαρμακευτική αγωγή, θα δοκιμάσω τα πάντα που η εναλλακτική ιατρική προσφέρει και πάνω από όλα τη μελισσοθεραπεία’’.
Ωστόσο,πριν αποφασίσει η Μαρίζ για μια επώδυνη θεραπεία με τσίμπημα μέλισσας,προσπάθησε να βοηθήσει τον εαυτό της με μερικές άλλες φυσικές μεθόδους.Είχε την εντύπωση ότι όλες αυτές οι θεραπείες την βοηθούσαν εν μέρει και στις μυ’ι’κές κράμπες και στους πονοκεφάλους αλλά δυστυχώς δεν εμπόδιζαν την εξέλιξη της ασθένειας.
‘’Έψαχνα περισσότερες πληροφορίες στην εναλλακτική ιατρική,πώς θα μπορούσα να δεχτώ από επιστήμονες επαγγελματική μελισσοθεραπεία που είναι επιτυχημένη σε παγκόσμια κλίμακα και ποιός γιατρός προσπαθεί να θεραπεύσει την πολλαπλή σκλήρυνση με δηλητήριο μέλισσας.Ανακάλυψα αργότερα ότι στο Μονμπελιέ ζει και εργάζεται ο διάσημος χειρούργος και ογκολόγος , καθηγητής Ανρί Ζογιέ , που συστήνει τη χρήση μελισσοπρο’ι’όντων και που αργότερα με βοήθησε στη συγγραφή του βιβλίου,χάρη στις συμβουλές του,’’γράφει η Μαρίζ Πιός .
‘’Έχω λάβει πρόπολη με μέλι τακτικά για 4 εβδομάδες.Άρχισα με τα τσιμπήματα της μέλισσας συστηματικά τον Ιούνη του 2005,2 φορές την εβδομάδα. Είχα ξεκινήσει να παίρνω το δηλητήριο της μέλισσας πιο πριν,το συνήθισα και το σώμα μου ήταν εντάξει με αυτό. Άρχισα μόνο με ένα τσίμπημα μέλισσας και καθώς ο καιρός περνούσε αύξανα τον αριθμό των τσιμπημάτων,μέχρι το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς,οπότε έφτασα τα 18 τσιμπήματα. Αργότερα, αύξησα τα τσιμπήματα σε 35.
Τα τελευταία μου αποτελέσματα το 2011 από τη μαγνητική εξέταση έδειξαν ότι όλες οι οργανικές κακώσεις/αλλοιώσεις στον εγκέφαλο και στο νωτιαίο μυελό απλώς εξαφανίστηκαν,’’λέει αυτή η γενναία γυναίκα.
http://www.newsitamea.gr/

Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

Το μέλι μας συσκευασμένο


Το μέλι εαρινόν προέρχεται από τις δικές μας κυψέλες που βρίσκονται στα βουνά και στους κάμπους της μακεδονικής γης μακριά από καλλιέργειες.

Κάνουμε το καλύτερό για τη φροντίδα για των τις μελισσών μας με υπευθυνότητα έτσι ώστε να προσφέρουμε ένα άριστα ποιοτικό προϊόν  . 

 Άθερμο και ανεπεξέργαστο.  
Άθερμο μέλι είναι το μέλι που εξάγεται από την κερήθρα, χωρίς βράσιμο, χωρίς παστερίωση και γενικά χωρίς καμία επεξεργασία, ενώ πρόκειται για την πιο αγνή μορφή μελιού.
Η επεξεργασία του μελιού συχνά αφαιρεί πολλά από τα θρεπτικά συστατικά (όπως τη γύρη και τη πρόπολη) τα οποία βρίσκονται στο ακατέργαστο μέλι όταν αυτό συλλέγεται από την κυψέλη. 
 Το άθερμο μέλι διατηρεί το λεπτό του άρωμα, τη μαγιά και τα ένζυμα που περιέχει και είναι υπεύθυνα για την ενεργοποίηση των βιταμινών στον οργανισμό μας.
 
Μοναδική γεύση 
Εάν αγοράζετε μέλι μας τακτικά, θα βρείτε τη γεύση και την υφή του να διαφέρουν από βάζο να βάζο. Αυτό είναι επειδή εμείς συσκευάζουμε σε μικρές παρτίδες και οι πηγές του μελιού κάθε χρόνο είναι διαφορετικές ανάλογα με τις ζώνες βλάστησης  .