Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Πρώτος στη λίστα ο «Σταθμός κρουαζιέρας Κατακόλου!»




Πρώτος στη λίστα ο «Σταθμός κρουαζιέρας Κατακόλου!»      
Σε σταθμό κρουαζιέρας (λιμάνι εκκίνησης και κατάληξης) και πρώτο στη λίστα για αξιοποίηση  έχουν οι μελέτες που έχουν εκπονηθεί για το Κατάκολο.

Όλο το σχέδιο για τις παραχωρήσεις στις σημαντικότερες λιμενικές υποδομές της χώρας  έφερε στην δημοσιότητα χθες  η εφημερίδα  «Επενδυτής».


Το λιμάνι Κατακόλου  βρίσκεται μέσα στα δέκα «φιλέτα» των ελληνικών λιμανιών που αναμένεται να δοθούν με διαδικασίες εξπρές  μέχρι τον Σεπτέμβριο  όπως προβλέπεται από τις μελέτες που έχουν εκπονηθεί για την παραχώρηση σε ιδιώτες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ « Η πρώτη μελέτη ονομάζεται «Ποσειδών»  και προτείνει λύσεις για τα δώδεκα μεγάλα λιμάνια και η δεύτερη μελέτη φέρει το όνομα των «Νηριίδων» και καθορίζει τους όρους ανάπτυξης των υπολοίπων μικρότερων και δημοτικών λιμανιών.

Τα δέκα «φιλέτα» σύμφωνα με τον σχεδιασμό είναι ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων του οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, το Car Terminal, ο πρώτος προβλήτας, οι χώροι της ναυπηγοεπισκευής  και οι σταθμοί υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Επίσης στο πρόγραμμα παραχώρησης αναφέρονται οι σταθμοί κρουαζιέρας στα λιμάνια του Κατακόλου, του Ηρακλείου, της Ρόδου,, της Κω και της Κεφαλονιάς.»  Το πρόγραμμα αποκρατικοποίησης σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει την έγκριση και του επικεφαλής της task force Χόρστ Ράιχενμπαχ ο οποίος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας υπενθύμισε στον υπουργό Κωστή Μουσουρούλη τις υποχρεώσεις του υπουργείου που πηγάζουν από το μνημόνιο που έχει υπογράψει η χώρα μας.
Γιώργος Κ.Ροζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου