Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΦΥΛΛΩΝ ΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ





Στα φύλλα της ελιάς περιέχονται αρκετές φαινολικές ενώσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η ελαιοευρωπαΐνη και η υδροξυτυροσόλη. Οι ιδιότητες των φύλλων ελιάς, έχουν αποδοθεί κυρίως σε αυτές τις 2 ουσίες.
Τα οφέλη από την κατανάλωση φύλλων ελιάς (χυμού, αψεθήματος, ελαιόλαδου), συνοπτικά                            αναφέρονται ως εξής:

1. Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος. Αποτελεί το κυρίαρχο όφελος με την κατανάλωση χυμού ή ροφήματος φύλλων ελιάς, λόγω του ενεργού συστατικού τους, την ελαιοευρωπαΐνη. Η αποτελεσματικότητα κατά πολλών παθογόνων, μπορεί να ωφελήσει στην αντιμετώπιση των ιών της γρίπης, του έρπητα, μύκητες (υπερανάπτυξη ζυμομυκήτων - Yeast Syndrome), βακτήρια (11 ειδών). Έχουν αναφερθεί θεαματικά αποτελέσματα και στην αντιμετώπιση έντονων συμπτωμάτων του AIDS με χορήγηση φύλλων ελιάς.
2. Αντιοξειδωτική δράση. Η αναστολή της οξείδωσης της LDL χοληστερόλης, που προκαλεί η ελαιοευρωπαΐνη των φύλλων ελιάς, μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η ταυτόχρονη παρουσία της «αντιοξειδωτικής» βιταμίνης Ε που υπάρχει σε αφθονία στα φύλλα ελιάς, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εν λόγω δράση.
3. Αντιυπερτασική δράση. Από τη δεκαετία του 1950, υπάρχουν κλινικά δεδομένα για τη χρήση των φύλλων ελιάς στη θεραπεία της υπέρτασης, μέσω της αγγειοδιασταλτικής τους δράσης.
4. Αναστολή συγκόλλησης των αιμοπεταλίων. Αυτή η ιδιότητα μετατρέπει τα φύλλα ελιάς, σε σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών επεισοδίων και την αποφυγή επικίνδυνων θρόμβων.
5. Αύξηση ενεργητικότητας - Αντιμετώπιση χρόνιας κόπωσης. Η κατανάλωση φύλλων ελιάς έχει αναφερθεί πολλάκις από ασθενείς, αλλά και από υγιή άτομα, ότι προσδίδει μεγαλύτερη ενεργητικότητα. Αυτή η μεγαλύτερη ενεργητικότητα, δυνητικά μπορεί να αυξήσει την απόδοση στην εργασία, την επίδοση στον αθλητισμό. Επίσης, έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά ταχείας ανάρρωσης από χρόνια κόπωση με τη συχνή και συστηματική κατανάλωση φύλλων ελιάς. Εν ολίγοις, αποτελούν σημαντικότατο εργαλείο του σύγχρονου και επιβαρημένου από το στρες ανθρώπου, στην ανάγκη για ευεξία και μακροζωία.
Εύκολα μπορεί κανείς να παρατηρήσει, τον πλούτο των φύλλων ελιάς σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα και βιταμίνες, καθιστώντας τα σε πολύτιμο διατροφικό εργαλείο του ανθρώπου. Παράλληλα, η αναλογία τους σε λιπαρά οξέα (κορεσμένα, μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), είναι η ιδανική και υποδεικνύει τις καρδιοπροστατευτικές τους ιδιότητες.
Η παρουσία της βιταμίνης Ε, είναι διπλάσια και από αυτή που υπάρχει σε ανάλογη ποσότητα σησαμέλαιου (4,1 mg/100gr), καθιστώντας τα φύλλα ελιάς, σε τρόφιμο πλούσιο στην εν λόγω βιταμίνη.
Όσον αφορά το σίδηρο, η παρουσία του είναι μεγαλύτερη από αντίστοιχη παρουσία δημητριακών πρωινού (8,2mg/100gr), που τόσο διαφημίζονται ως πλήρης και ποιοτική τροφή για το σύγχρονο άνθρωπο.
Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει και στις διαιτητικές ίνες των φύλλων ελιάς. Οι διαιτητικές ίνες, βρίσκονται σε αυτό το τρόφιμο σε αφθονία, καθιστώντας το σε τρόφιμο που βοηθά στην πολυπαραγοντική αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
ΣΗΜ : Συνιστώμενη Ημερήσια Παροχή ( Εκτός αυτών , στα φύλλα ελιάς επισημάνθηκαν αξιοσημείωτες ποσότητες και άλλων βιταμινών , όπως είναι οι « αντιοξειδωτικές βιταμίνες » C & A, βιταμίνες του συμπλέγματος B, νιασίνη. για περισσότερα, press here)

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΡΟΦΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΕΛΙΑΣ

Υλικά: Φρέσκα φύλλα ελιάς, Νερό

Εκτέλεση:
Γίνεται αποξήρανση των φύλλων ελιάς στον ήλιο ή σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη των 65 C . Η διαδικασία ροφήματος γίνεται όπως τα άλλα τσάγια δηλαδή για ένα ποτήρι τσάι 4-5 αποξυραμμένα φύλλα ελίας και να βράζουν για 15-20 λεπτά σε χαμηλή-μέτρια φωτιά. Όπως αναφέρθηκε 2 φορές την μέρα για 6 μήνες μπορεί να βοηθήσει ασθενείς να ξεπεράσουν αρκετές ασθένειες από της οποίες αναφερθήκαμε πιο πάνω και πάντα τηρώντας σωστή διατροφή με αρκετά αντιοξειδωτικά (όπως τα φρούτα, κόκκινες πιπεριές, σκόρδο, μαϊντανό, κρεμμύδι, ρίγανη, και άλλα λαχανικά), ...για περισσότερα, βλέπε 1η σελίδα, 2η σελίδα, 3η σελίδα, Ζωντανή Διατροφή.

Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουριά ότι ο χυμός πρέπει να πίνεται χωρίς την χορήγηση φαρμάκών, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).

Συνταγή Χυμού Φύλλων Ελιάς Ενάντια στο ΚΑΡΚΙΝΟ

«Η τροφή πρέπει να είναι το φάρμακό σου και αν χρειαστείς φάρμακο,
πάρτο και από την τροφή»
- Ιπποκράτης -


Οδηγίες Δρ. Λαμπρόπουλου για να φτιάξετε χυμό για θεραπεία:
1. Διαλέξτε ένα ελαιόδεντρο Μεσογειακού τύπου που δεν έχει ψεκαστεί με χημικά.
2. Κόψτε το ανώτερο 30 - 40cm ενός κλαδιού.
3. Διαλέξτε κυρίως τα φύλλα που είναι συνδεδεμένα με τον κύριο μίσχο και τα φρέσκα φύλλα από τα κλωνάρια των μικρότερων κλαδιών, όχι μεγαλύτερο από 3 cm το φύλλο.
4. Ξεπλύνετε τα φύλλα (10 λεπτά μέσα στο νερό) πολύ καλά με άλας και λίγο ξύδι άσπρο.
5. Τα λιώνουμε στο μπλέντερ και μετά τον πολτό τον σουρώνουμε και βγάζουμε τον καθαρό χυμό των φύλλων της ελιάς (περισσότερα πιο κάτω).
Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουριά ότι ο χυμός πρέπει να πίνεται χωρίς την χορήγηση φαρμάκών, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).

Ο Δρ. Λαμπρόπουλος συνέστησε ότι αυτή η θεραπεία είναι αποτελεσματική αν παίρνεις την ακόλουθη δοσολογία:
Δοσολογίες
Καρκινοπαθείς:
Ανακατέψτε 1 πατημένο ποτήρι με φύλλα ελιάς και 2 ποτήρια νερό (καθαρό χωρίς χλωρίνη) σε μίξερ. Πρέπει να παίρνεται 1 ποτήρι κρασιού (1/2 ποτήρι) καθαρού χυμού από φύλλα ελιάς τρεις φορές την ημέρα (πρωί – μεσημέρι - βράδυ), καθημερινά και χωρίς διακοπή, πριν ή μετά το φαΐ για τέσσερις μήνες το λιγότερο.
Για καλύτερη γεύση

Μπορείτε να πίνετε σκέτο το χυμό ελιάς είτε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκινα, μήλα, λαχανικά, μια πρέζα φυτό κρόκο Κοζάνης (αλλά όχι απαραίτητα) για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό το ρόφημα.

Μη καρκινοπαθείς:
Ανακατέψτε 1 πατημένο ποτήρι με φύλλα ελιάς και 3 ποτήρια νερό (καθαρό χωρίς χλωρίνη) σε μίξερ. Παίρνεται 1/4 ποτήρι καθαρού χυμού από φύλλα ελιάς, 1-3 φορές την εβδομάδα πριν ή μετά το φαΐ για διάστημα 1 - 4 μηνών κάθε χρόνο. Το πίνετε είτε σκέτο είτε με άλλα φρέσκα αντιοξειδωτικά όπως είναι το φρέσκο πορτοκάλι, ακτινίδιο, μάνγκο, αλόη βέρα (ενισχυτική διατροφή με 75 ωφέλιμες ουσίες) ακόμα και μπανάνα, ροδάκινα, μήλα, λαχανικά για να είναι πιο εύγεστο και ευεργετικό ρόφημα. Ή ακόμα και τσάι, βλέπετε πιο κάτω.

6. Σε περίπτωση που θα φτιάξετε επιπλέον ποσότητα χυμού:

Α. Τοποθετήστε το στο ψυγείο. Να είστε σίγουροι ότι ο χυμός είναι εντελώς σφραγισμένος και δεν εισέρχεται καθόλου αέρας διαφορετικά θα γίνει οξείδωση στον χυμό και θα χάσει τις θεραπευτικές του αξίες, όχι περισσότερες από 2-3 ημέρες στο ψυγείο.
Β. Ας μη χρησιμοποιείται αμέσως αφού βγει από το ψυγείο, καλύτερα να το αφήνετε μια ώρα περίπου για να μην είναι πολύ κρύο. Μπορεί να λαμβάνεται μονομιάς ή λίγο - λίγο σε διάστημα μιας ώρας.
Γ. Αναταράσσουμε καλά το περιεχόμενο στη μπουκάλα και ο ασθενής πρέπει να το παίρνει καλύτερα λίγο πριν από το φαγητό (περίπου μισή ώρα) οπότε διεγείρει και την όρεξη. Μπορεί να λαμβάνεται και μετά το φαγητό αν τυχόν προκαλέσει ενοχλήσεις στον ασθενή όταν το πάρει πριν από το φαγητό.
Είναι εντελώς αβλαβές και ασθενείς που το λάμβαναν επί 26 μήνες, δεν παρουσίασαν καμία ενόχληση. Ο χρόνος της λήψης του δεν είναι ακόμα καθορισμένος. Το πιο ωφέλιμο είναι να αποφεύγει ο ασθενής να παίρνει φάρμακα ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ και αν αυτό είναι δυνατό, δηλαδή ο ασθενής να μην υποφέρει από πόνους και αν δε τυχόν παραπέσει σε άλλη ασθένεια που θα χρειαστεί κάποια φαρμακευτική αγωγή προς αντιμετώπιση.
Σε δύο περίπου μήνες αρχίζουν τα πρώτα αποτελέσματα με σταδιακή αναζωογόνηση του οργανισμού, καταφανή ευεξία, καλή διάθεση, όρεξη κ.λ.π. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Εκατοντάδες καρκινοπαθείς, στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, καταδικασμένοι σε θάνατο, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα της κρατούσας ιατρικής, χαίρονται τη ζωή, εντελώς υγιείς.
Σημείωση: Θα πρέπει όποιος θέλει να πίνει τον χυμό να ρωτήσει πρώτα τον γιατρό του και σε καμία περίπτωση να μην σταματήσει τυχόν φάρμακα από μόνος του κι ότι ο χυμός από φύλλα ελιάς δίνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα και όχι ως φάρμακο (εφόσον δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες έρευνες προς σιγουριά ότι ο χυμός πρέπει να πίνεται χωρίς την χορήγηση φαρμάκων, άρα συμβουλευόμαστε το γιατρό μας πρώτα).
http://www.papimi.gr/febs.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου