Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Από την Αθήνα ξεκίνησε το προωθητικό «ταξίδι» του Mount Athos Area Gourmet 2013 στην ελληνική αγορά



Παρουσίαση του Mount Athos Area Gourmet 2013 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στην Αθήνα, όπου στην αίθουσα εκδηλώσεων του εκπαιδευτικού ομίλου Le Monde, εκπρόσωποι τύπου και τουριστικών γραφείων καθώς και διακεκριμένοι chefs ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που προσφέρει η διοργάνωση στην περιοχή ως προς την προσέλκυση επισκεπτών και την καθιέρωσή της ως γαστρονομικού προορισμού διακοπών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η chef Ντίνα Νικολάου, που υπογράφει και φέτος τη διοργάνωση, παρουσίασε το αναλυτικό της πρόγραμμα, το οποίο - όπως κάθε χρόνο - πραγματοποιείται από τις 15 Μαΐου μέχρι και τις 15 Ιουνίου και  περιλαμβάνει 5 θεματικές εβδομαδιαίες ενότητες, που αναδεικνύουν τις επί μέρους γαστρονομικές επιρροές της περιοχής :

- Την αρχαιοελληνική κουζίνα,

- Την καθαυτό τοπική (που βασίζεται στην εν γένει παραγωγή του αγιορείτικου κόλπου),

- Τη μοναστηριακή,

- Την προσφυγική και

- Τη μεσογειακή.

Αναφέρθηκε δε στο χαρακτήρα της διοργάνωσης, η οποία βασίζεται μόνο στη χρήση της πρωτογενούς τοπικής παραγωγής, ενισχύει τις γαστρονομικές / οινολογικές γιορτές του δρόμου και των λιμανιών, δημιουργεί γαστρονομικά και οινολογικά προγράμματα, αναβιώνει γαστρονομικά έθιμα και προσφέρει υπέροχα παραδοσιακά ή gourmet menu, που συνοδεύονται πάντα από τοπικά / αγιορείτικα κρασιά, δημιουργώντας χρόνο με το χρόνο  ένα πολύ ιδιαίτερο γαστρονομικό brand name. 

Η διευθύντρια marketing του Οργανισμού, κ. Μαρία Πάππα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λόγο που οδήγησε τους εμπλεκόμενους στη δημιουργία του συγκεκριμένου θεσμού : «η προ του Άθω περιοχή έχει τέτοιο πρωτογενή πλούτο, τόση ποσότητα βιολογικών προϊόντων, μια μοναδική αγιορείτικη παραγωγή, πάνω από 10 οινοποιεία και 30 τσιπουροκάζανα, τυροκομεία, μελισσοκομία, μυδοκαλλιέργειες, σπάνια φυτά και βότανα από το Αριστοτελικό Βουνό, μανιταροκαλλιέργειες, αλιευτικό στόλο σε 7 παραδοσιακά ψαρολίμανα…., ώστε όλα αυτά μαζί να συνθέτουν ένα γαστρονομικό μωσαϊκό, που χαρακτηρίζεται από πολυποικιλότητα και πολλά μοναδικά στοιχεία».   
    
Το Mount Athos Area Gourmet 2013 πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον κορυφαίο εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde, τον οποίο στην εν λόγω παρουσίαση εκπροσώπησε ο διευθυντής διεθνών σχέσεων, Νίκος Βελισσαρόπουλος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Βελισσαρόπουλος, τόνισε τη σημαντικότητα των συνεργειών και δη της συγκεκριμένης, η οποία διέπεται από αυστηρούς επαγγελματικούς όρους και κανόνες, τοποθετώντας τον πήχη των στόχων της πολύ ψηλά.  

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τον τρόπο διαδικτυακής προώθησης της διοργάνωσης καθώς και για τις on line πλατφόρμες πώλησης των πακέτων διακοπών, τα οποία περιστρέφονται γύρω από αυτήν. Το πρόγραμμα και ο ηλεκτρονικός οδηγός του με τίτλο The Gourmet Book είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.mountathosarea.org  στο πεδίο http://www.mountathosarea.org/mount-athos-area-gourmet/2013/.

Η εκδήλωση έκλεισε «οινικά», με την παρουσίαση του αμπελώνα Μετόχι Χρωμίτσας, της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, ο οποίος βρίσκεται εντός συνόρων Αγίου Όρους και παράγει 10 γνωστές ετικέτες καθώς και τον επίσημο οίνο του Κρεμλίνου «Kormilitsa Gold».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου