Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Ελιξήριο με σκόρδο


Το εκχύλισμα:
  • καθαρίζει τον οργανισμό από λιπώδεις και και ασβεστούχες εναποθέσεις,
  • βελτιώνει τον μεταβολισμό και σαν αποτέλεσμα τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται ελαστικά,
  • μειώνεται το βάρος του σώματος στο φυσιολογικό,
  • διαλύονται τα πήγματα του αίματος (θρόμβοι),
  • προλαμβάνει και θεραπεύει το έμφραγμα του μυοκαρδίου, την στενοκαρδία, την αρτηριοσκλήρωση, την ισχαιμία, το χρόνιο συνάχι, την υπέρταση, την αμυγδαλίτιδα, τι χρόνιες παθήσεις των πνευμόνων (όπως πνευμονία κια βρογχίτιδα).
  • βοηθάει στη φυματίωση των πνευμόνων, στην υποχώρηση των πονοκεφάλων και των θορύβων στο κεφάλι
  • βοηθάει στην εξάλειψη των γαστρίτιδων και στην επούλωση των ελκών του στομάχου καΒοηθάει ι δωδεκαδακτύλου
  • βοηθάει στην απορρόφηση όλων των τύπων όγκων, εσωτερικών και εξωτερικών μορφωμάτων, όπως και εκείνων που εμφανίζονται με τη νόσο DASEDOW (εξόφθαλμο βρογχοκήλη)
  • βοηθάει στην αποκατάσταση της όρασης
  • βοηθάει στην υποχώρηση οιδημάτων
  • βοηθάει στην αποκατάσταση της σεξουαλικότητας
  • βοηθάει στην ανανέωση όλου του οργανισμού
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
  • 350 gr καθαρισμένο σκόρδο, το κόβουμε σε λεπτά κομματάκια και το τρίβουμε σε δοχείο από πορσελάνη με ξύλινο γουδοχέρι
  • Σ' αυτή τη μάζα προσθέτουμε 200 gr οινόπνευμα 96○. Το βάζουμε σε γυάλινο βάζο και το φυλάμε στο ψυγείο καλά κλεισμένο για 10 ημέρες.
  • Τη 11η ημέρα το σουρώνουμε προσεκτικά.
  • Το διάλυμα τοποθετείται πάλι στο ψυγείο για 2 ημέρες
ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ
  • Το παίρνουμε προσθέτοντας σταγόνες σε 50 gr γάλα κάθε φορά, πριν το φαγητό με το ακόλουθο σύστημα:
  • Μετά τις 12 ημέρες συνεχίζουμε με 25 σταγόνες Χ επίτριες ημερήσιες δόσεις (πριν από κάθε γεύμα) μέχρι να τελειώσει το φάρμακο.
Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί, όχι όμως νωρίτερα από 5 χρόνια.
Συμπληρωματικές οδηγίες 
Μπορούμε να βάλουμε τις σταγόνες σε γάλα αν έχουμε ευαίσθητο στομάχι ή σε κάποιο αφέψημα ή σε χλιαρό νερό.
Το διάλυμα δε χρειάζεται ψυγείο.
Το σκόρδο δεν το χτυπάμε σε μπλέντερ ή σε μύλο του καφέ γιατί οξειδώνεται. Μόνο σε ξύλινο ή εμαγιέ ή μαρμάρινο γουδί ή σε χοντρό πυρέξ.
Δεν υπάρχει καμιά τοξικότητα στο μείγμα.
Μην πάρετε τη δόση, αν φάτε σ’ ένα γεύμα ωμό σκόρδο.
Αν σας πειράζει το οινόπνευμα, χρησιμοποιήστε την παρακάτω συνταγή:
350 gr σκόρδο
700 gr νερό
700 gr ζάχαρη σκούρα
Το παρασκευάζουμε όπως τη συνταγή με το οινόπνευμα και το διατηρούμε στο ψυγείο. Παίρνουμε 2 κουτ. του γλυκού σε ζεστό νερό, 3 φορές την ημέρα 15 λεπτά πριν το φαγητό.
Μπορεί, μετά το σούρωμα, να μείνει λίγη ψύχα στο βάζο. Δεν πειράζει. Δεν χρειάζεται να το σουρώσουμε.
Έρευνες επιστημόνων αναφέρουν ότι το σκόρδο περιέχει πολλά δραστικά συστατικά
  1. Ενώσεις θείου: το σκόρδο μπορεί να εξουδετερώνει τις τοξίνες χάρη στις θειούχες ενώσεις του.
  2. Αλλισίνη, η οποία διασπάται όταν φάμε σκόρδο σε διαλυτικό σουλφίδιο που είναι ένζυμο, το οποίο δρα σαν βιολογικός καταλύτης. Η αλλισίνη είναι αντιμολυσματικό συστατικό. Καθαρίζει τα αγγεία και τις αρτηρίες, μειώνει τη χοληστερίνη του αίματος, τα λιπίδια και προστατεύει το συκώτι μετά από ένα πλούσιο γεύμα σε λίπη. Βοηθά το σώμα να διαλύσει τους θρόμβους και εμποδίζει τα αιμοπετάλια να κολλήσουν μεταξύ τους και  να  οδηγήσουν στη δημιουργία θρόμβων.
Ο χυμός του σκόρδου απομακρύνει τα τοξικά μέταλλα (μόλυβδο, υδράργυρο) , που δημιουργούνται από την ατμοσφαιρική και βιομηχανική ρύπανση και τη διατροφή.
Επίσης λειτουργεί σαν ελαφρύ αντιβιοτικό ,και αντιμυκητιακό . Παλαιότερα που η χρήση των φαρμάκων δεν ήταν τόσο διαδεδομένη, χρησιμοποιούσαν το σκόρδο και σαν αντιπαρασιτικό του γαστρεντερικού συστήματος, παίρνοντας  1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη κάθε πρωί για 3 μέρες.
Περιέχει επίσης ιχνοστοιχεία όπως :Ψευδάργυρο, Γερμάνιο, Σελίνιο, Μαγγάνιο, Ασβέστιο, και ένα οξύ την Αδενοσίνη.