Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Έρευνα από την APIMONDIA για τοξικά συμβάντα στις μέλισσες

MELISA
Την καταγραφή τοξικών συμβάντων στις μέλισσες σε όλο τον κόσμο έχει ξεκινήσει η APIMONDIA στο πλαίσιο έρευνας που υλοποιεί. Στόχος είναι η παγκόσμια καταγραφή τέτοιων συμβάντων που μπορούν να έχουν προκληθεί από φυτοπροστατευτικά ή κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα. 
Όπως αναφέρει η Ομάδα Εργασίας “Μέλισσες και Φυτοφάρμακα” της APIMONDIA “οι αποικίες των μελισσών σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν μεγάλες ζημιές από μια σειρά παραμέτρους και κυρίως από τοξικά φυτοπροστατευτικά και μερικές φορές και από κτηνιατρικά φαρμακευτικά προϊόντα καθώς και από ενδεχόμενη συνέργεια των παραπάνω”.
Σύμφωνα με την Ομάδα Εργασίας η καταγραφή δεν γίνεται για στατιστικούς λόγους και τα δεδομένα θα συλλέγονται αυτόματα και θα κατηγοριοποιούνται. Μόλις υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός δεδομένων τα αποτελέσματα  θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της APIMONDIA.
“Στόχος της καταγραφής δεν είναι να αντικαταστήσει οποιαδήποτε πρωτοβουλία που έχει αναλάβει μια χώρα ή ένας οργανισμός και τα αποτελέσματα δεν θα χρησιμοποιηθούν για κανένα προσωπικό ή θεσμικό όφελος”, αναφέρει η ανακοίνωση της Ομάδας Εργασίας APIMONDIA.
Όσοι μελισσοκόμοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να συμμετάσχετε στην έρευνα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου