ια δεκαετίες το μέλι ξεχωρίζει στην τροφική πυραμίδα για τις διαιτητικές, βιολογικές και φαρμακευτικές του ιδιότητες. Η θερμιδική, αντιβακτηριδιακή αλλά και αντιοξειδωτική του δράση, το κατατάσσει σε μια από τις σημαντικότερες γλυκαντικές ουσίες που φαίνεται να έχουν θετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.
Τα αποτελέσματα διαφόρων παρεμβατικών μελετών σε ενήλικες, όπως αναφέρει το thatslife.gr, έδειξαν ότι το μέλι έχει μικρότερη επίδραση στην αύξηση της γλυκόζης πλάσματος και ινσουλίνης ορού, ενώ επιπρόσθετα έχει σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, φαίνεται να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.
Κάτι ήξερε η γιαγιά μας που μας έβαζε μελάκι στο ζεστό τσάι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου