Σαγανάκι φέτας με σουσάμι και μέλι
Υλικά
τυρί φέτα σε κομμάτια των 200 γρ. περίπου
αλεύρι
αβγό
σουσάμι άσπρο και λίγο μαύρο
ελαιόλαδο για το τηγάνι
μέλι καλής ποιότητας
ή
για σως μελιού
3 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε σε τρία διαφορετικά σκεύη το αλεύρι,το αβγό
χτυπώντας το ελαφρά και το άσπρο και μαύρο σουσάμι.
Περνάμε τα κομμάτια της φέτας από το αλεύρι,μετά από το αβγό
και τέλος από το σουσάμι φροντίζοντας να καλυφθούν καλά.
Τα βάζουμε σε πιάτο και τα τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο
να σφίξει το πανάρισμα.
Βάζουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε
τα κομμάτια του τυριού μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε
περιχύνοντας με μέλι!
Tip:
Αντικαταστήστε το σκέτο μέλι με μια σως από μπαλσάμικο και μέλι σε αναλογία
1προς 3 και περιχύστε τη φέτα.
Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί, καρύδια και μέλι
Υλικά
- 16 λεπτές φέτες (ιδανικά, πάχους 1 εκ.) από 1 μακριά φραντζόλα ψωμιού (ή 8 μεγαλύτερες φέτες, κομμένες στη μέση)
- 250 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ*, κομματιασμένο (εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε κατίκι)
- 1/4 φλιτζ. τσαγιού μέλι θυμαρίσιο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα, ψημένα στο φούρνο στους 150° C για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
- 1 κοφτή κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου ή μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1 κουτ. γλυκού ξερά, τριμμένα ή κοπανισμένα στο γουδί)
Μερίδες 16 τμχ.
Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 25΄
Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C. Μοιράζουμε το τυρί στις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο, ρηχό ταψί σε μία στρώση. Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του ψωμιού και να ζεσταθεί λίγο το τυρί, για περίπου 8 - 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, ώστε να γίνει πιο ρευστό. Σκορπίζουμε πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τα καρύδια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.
* Συμβουλή Σεβρ: μαλακό κατσικίσιο τυρί με πλούσια και κρεμώδη γεύση. Είναι επιτραπέζιο τυρί, όμως χρησιμοποιείται και στη μαγειρική. Σε τυροπωλεία, στα τμήματα με τυριά μεγάλων σούπερ μάρκετ αλλά και σε ενημερωμένα παντοπωλεία βρίσκουμε σεβρ από το εξωτερικό (κυρίως από τη Γαλλία), όμως κυκλοφορούν και δύο πολύ νόστιμα ελληνικά: από το Ιδρυμα Β. Μ. Τοσίτσα στο Μέτσοβο και από την εταιρεία Ίναχος στη Μακρακώμη Λαμίας. Θα τα βρείτε σε επιλεγμένα παντοπωλεία, τυροπωλεία και μεγάλα σούπερ μάρκετ.
Καπνιστό τυρί πανέ με μέλι & καρύδια
Σιγουρέψου ότι έχεις:
- 150 γρ. Βιτάμ
- 300 γρ. καπνιστό τυρί Μετσόβου κομμένο σε 2 φέτες των 150 γρ.
- 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 3 αβγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 80 γρ. μέλι
- 40 γρ. ψίχα καρυδιού
Ξεκινάμε!
- Βρέξε ελαφρώς τις φέτες του τυριού και αλεύρωσέ τις.Στη συνέχεια, χτύπησε σε ένα μπολ τα αβγά και βούτηξε τις φέτες του καπνιστού τυριού στο μίγμα, μετά στο μπολ με την τριμμένη φρυγανιά πιέζοντας, για να πιάσει η φρυγανιά πάνω στο χτυπημένο αβγό.Οι φέτες τυριού είναι πλέον έτοιμες για τη μεγάλη βουτιά! Λιώσε το Βιτάμ
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου