Συνταγές με Μέλι
Γαρίδες με μέλι
Υλικά:
• 15 μεγάλες γαρίδες κομμένες κατά μήκος
• 2 κουτ σουπ. μέλι
• 3 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
• 3 σκελίδες σκόρδο
• 1 κουτ γλυκ. θυμάρι ή μελαθρούμπι
• 20 γραμ.Βούτυρο
• 1 κουτ. σούπας άνηθο
• 1/2 λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο,τον άνηθο, το θυμάρι, το λεμόνι και το μέλι.
Ψήνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά, και γαρνίρουμε με ρύζι και λαχανικά.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο,τον άνηθο, το θυμάρι, το λεμόνι και το μέλι.
Ψήνουμε όλα τα υλικά μαζί για 3 λεπτά, και γαρνίρουμε με ρύζι και λαχανικά.
Μοσχάρι με καραμελωμένα κρεμμύδια
Υλικά:
• 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
• 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 50 γρ. βούτυρο
• 3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 6
• 2 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
• 1/2 φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
• 2 κουτ. σούπας μέλι
• 1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
• 1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
• αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
Υλικά:- 2 κούπες αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1-2 βανίλιες
- νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από μέλι
- λάδι για το τηγάνισμα
- μέλι, τριμμένα καρύδια και κανέλα
- Στο μίξερ χτυπάμε τα υλικά εκτός από το μέλι, τα καρύδια και την κανέλα, προσθέτοντας ανάλογα αλεύρι ή νερό ώστε να έχουμε τον κατάλληλο χυλό-ζύμη
- Σε μια βαθειά κατσαρολίτσα βάζουμε το λάδι να κάψει αρκετά
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό και με τον αντίχειρα την ρίχνουμε γρήγορα μέσα στο λάδι
- Έτσι θα δημιουργηθεί το γνωστό μπαλάκι λουκουμάς
- Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζετε τους έτοιμους λουκουμάδες και ετοιμάζεται τους υπόλοιπους
- Κάθε παρτίδα την περιχύνετε με μέλι, κανέλα και τριμμένα καρύδια
Γίνονται πεντανόστιμοι και καθόλου λαδεροί.Το μυστικό είναι ότι όσο πιο σφιχτή ζύμη κάνετε τόσο πιο στρογγυλοί και γεμάτοι θα είναι οι λουκουμάδες σας.
Πορτοκάλια με μέλι |
Υλικά 4 πορτοκάλια 20 καρύδια 1/4 lt. Κρέμα γάλακτος 100γρ. ζεστό μέλι Εκτέλεση 1. Καθαρίζουμε με πολλή προσοχή τα πορτοκάλια ώστε να μη φύγει η πέτσα από το εσωτερικό τους χωρίς να διαλυθεί το κυρίως σώμα. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα τοποθετούμε προσεκτικά (η μια φέτα να πατάει στο τέλος της άλλης) σε μια πιατέλα αφήνοντας κενό στη μέση. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να πήξει και την τοποθετούμε στο κέντρο της πιατέλας. Καθαρίζουμε καλά τα καρύδια και τα βάζουμε πάνω από την κρέμα. Περιχύνουμε προσεκτικά με ζεστό μέλι. Όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει λίγη κανέλα. Διακοσμούμε την πιατέλα με κουμκουάτ κομμένα στα τέσσερα. 2. Είστε έτοιμοι να απολαύσετε τα Πορτοκάλια με μέλι. |
Κοτόπουλο με μέλι |
Υλικά 1 ¾ κιλού κοτόπουλο 2 πρέζες φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι 1 φλιτζάνι τριμμένα αμυγδαλωτά αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση σας. 1 φλιτζάνι κοπανισμένα αμύγδαλα 1 αυγό, χτυπημένο 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας κομμένος φρέσκος βασιλικός 3 κουτ. σούπας μέλι ½ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο Εκτέλεση 1. Αναμίξτε τα αμυγδαλωτά, τα αμύγδαλα και τα χτυπημένα αβγά και πασπαλίστε με βασιλικό και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Αλατοπιπερώστε το εσωτερικό του κοτόπουλου και γεμίστε με το μίγμα από αμύγδαλα. Ράψτε ή περάστε μια σούβλα από τη σχισμή και δέστε τις φτερούγες και τα πόδια κοντά στο σώμα. Τρυπήστε την πέτσα με ένα πιρούνι και αλείψτε τη με το μίγμα από λάδι και μέλι. Ψήστε το κοτόπουλο σε μέτριο φούρνο στους 350 F., αλείφοντας το συχνά με το λιωμένο βούτυρο και το ζουμί του. Αφήστε να ψηθεί για 1 ½ ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. 2. Είστε έτοιμοι να απολαύσετε το Κοτόπουλο με μέλι. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου