Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Οι Ρώσοι αγρότες δεν θα αφήσουν τον κόσμο να πεθάνει από την πείνα



8.02.2012, 15:39
 Εκτυπώστε το άρθροΕνημερώστε το φίλο σας για το Email Προσθέστε στο μπλογκ

Οι Ρώσοι αγρότες ετοιμάζονται για ένταξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), μάλιστα οι ενταξιακοί όροι είναι από τους καλύτερους.
Όπως υπογράμμισε η υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ελένα Σκρίνικ, το ερχόμενο έτος θα αυξηθεί σημαντικά η κρατική υποστήριξη των αγροτών παραγωγών στα 9 δισεκ. δολάρια, ποσότητα η οποία υπερβαίνει κατά 50% τον προγραμματισμένο όγκο. Εκτός αυτού η Ρωσία διατήρησε τη δυνατότητα ποσόστωσης των εισαγωγών κρέατος. Όμως και η παγκόσμια κοινότητα δεν θα βγει ζημιωμένη από την ένταξη της χώρας στον ΠΟΕ.
Η Ρωσία θα μπορεί να εξασφαλίζει τη διατροφή όχι μόνο των κατοίκων της, αλλά και όλων των κοντινών και  μακρινών γειτόνων στον πλανήτη μας, - λέει το μέλος της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αντρέι Τεριόχιν:
- Ο κόσμος κοιτάζει με ελπίδα τη Ρωσία και τη ρωσική αγροτική οικονομία. Στον αριθμό των ελεύθερων εδαφών, που είναι προσιτά για παραγωγή αγροτικών προϊόντων, μόνο η Ρωσία είναι ακριβώς εκείνη η αναξιοποίητη πηγή στις συνθήκες αύξησης του πληθυσμού, των παγκόσμιων αναγκών σε τρόφιμα και της έλλειψής τους. Γι΄αυτό η ανάπτυξη της εθνικής αγροτικής οικονομίας από άποψη προοπτικής έχει παγκόσμια σημασία. Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου στην αγροτική οικονομία πάντα δαπανούνται τεράστια κονδύλια σαν κρατική υποστήριξη. Και εμείς δεν είμαστε εξερεύνηση, εξάλλου και προβλήματα έχουμε αρκετά. Παρόλο που το πρόβλημα των τροφίμων, ή κατ΄ ακρίβειαν, η ανεπάρκειά τους, για μας δεν τίθεται με τόση οξύτητα, όπως στις άλλες χώρες. Σήμερα έχουμε υλική βάση, όμως υπάρχει η δύσκολη κληρονομιά, που μας έμεινε από τη δεκαετία του ΄90 του περασμένου αιώνα, που είχε καταστραφεί το σύστημα της αγροτικής οικονομίας. Εκτός αυτού δεν πρέπει να ξεχνούμε ούτε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, στις οποίες λειτουργεί η αγροτική μας οικονομία.
Υπάρχουν και άλλες δυσκολίες που μπορούν να επιλυθούν και σχετίζονται κυρίως με τα οικονομικά. Πρέπει να βοηθούμε τους αγρότες στη δημιουργία της απαραίτητης υποδομής, λαμβανομένου υπόψη του ότι στη Ρωσία, ιδιαίτερα στην ύπαιθρο, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα υποδομής, λέει ο Αντρέι Τεριόχιν:
- Δυσκολίες υπάρχουν. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο κλάδος άρχισε να αναπτύσσεται και είναι βιώσιμος, όμως σ΄ αυτή την κατάσταση, ιδιαίτερα στις συνθήκες της ένταξης της Ρωσίας στον ΠΟΕ, ο φόρτος στον κλάδο θα αυξηθεί. Και σ΄ αυτή την κατάσταση, είναι σημαντικό να ληφθούν επιχειρησιακά και αποτελεσματικά μέτρα, για να μπορέσει να αναπτύσσεται δυναμικά.
Η Ρωσία παράγει καλής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση στην εσωτερική αγορά. Οι αγρότες ελπίζουν ότι τα προϊόντα τους θα βρουν τον αγοραστή τους και στο εξωτερικό. «Τροφή αρκεί για όλους», - είναι πεπεισμένος ο Αντρέι Τεριόχιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου