Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο εξαγωγικός ορίζοντας της μελισσοκομίας

Τους άξονες στρατηγικής για την ανάπτυξη της μελισσοκομίας ως επαγγελματική δραστηριότητα με εξαγωγικό ορίζοντα ανέπτυξε η Γεωπόνος και στέλεχος του Μελισσοκομικού Κέντρου της ΠΑΣΕΓΕΣ κα Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη κατά την διάρκεια σχετικής ημερίδας, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Σπάτων, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
Διαφωτιστική ήταν η εισήγηση και οι προτάσεις της κα Γκουλιαδίτη στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε για την μελισσοκομία.
Στην αρχή της εισήγησής της προσδιορίστηκαν τα δυνατά σημεία και οι ευκαιρίες της ελληνικής μελισσοκομίας, όπως η υψηλή ποιότητα των προϊόντων και η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα, η επιστημονική και τεχνική στήριξη υψηλού επιπέδου, η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία των μελισσοκόμων, η πλούσια μελισσοκομική χλωρίδα, και η αυξανόμενη τάση των καταναλωτών για υγιεινή διατροφή - μεγάλες προοπτικές στην αγορά.
Παράλληλα έγινε όμως αναφορά και στις αδυναμίες και δυσκολίες όπου εμπίπτουν οι Έλληνες μελισσοκόμοι, όπως η διακίνηση φθηνών αμφιβόλου ποιότητας εισαγόμενων  προϊόντων, οι ελλείψεις, υποδομών και marketing, η ανεπαρκής πολιτική προώθησης του μελιού στη διεθνή αγορά και το υψηλό κόστος παραγωγής.
Οι προτεινόμενες δράσεις, κατά την κα Γκουλιαδίτη, για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων μελισσοκόμων  είναι οι παρακάτω:
-Η βελτίωση της τυποποίησης, συσκευασίας και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού των μελισσοκομικών εκμεταλλεύσεων
-Η προώθηση του μελιού και λοιπών προϊόντων κυψέλης.
-Η πιστοποίηση.
-Η συστηματική παραγωγή και άλλων προϊόντων κυψέλης.
-Η ενίσχυση της  μελισσοκομικής χλωρίδας.

Διαβάστε ολόκληρη την παρουσίαση της κα Γκουλιαδίτη Φρειδερίκη με θέμα «Μελισσοκομία-προωθούμενη επαγγελματική δραστηριότητα με εξαγωγικό ορίζοντα»εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου