Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλέτο ξιφία με θυμάρι & μέλι

 Φιλέτο ξιφία με θυμάρι & μέλι

Μερίδες:
4
Χρόνος προετοιμασίας: 


15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 


30 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 

45 λεπτά

Μια πεντανόστιμη και αρωματική σάλτσα για να συνοδεύσει ίσως το βασιλιά των ψαριών. 
Το θυμάρι και το μέλι με την οξύτητα από το μπαλσάμικο φτιάχνουν ένα dressing 
που αναδεικνύει την τρυφερή και μεστή σάρκα του ξιφία. 
Ένα πραγματικά απολαυστικό πιάτο!

Συστατικά:

4 φιλέτα ξιφία
1 μελιτζάνα
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά κίτρινη
1 κολοκύθι
4 μανιτάρια πλευρώτους
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
10 ντοματίνια
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 φλ. μικρό ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γλ. μέλι
½ φλ. θυμάρι
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

  • Πλένουμε καλά τα λαχανικά και κόβουμε στα τέσσερα τις πιπεριές και σε φέτες τη μελιτζάνα 
  • και τα κολοκύθια.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
1. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε δύο κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 
αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 15 λεπτά

2. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ολόκληρα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα.

3. Βάζουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λιωμένο σκόρδο, το μέλι το ξύδι,
 αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενοποιηθούν και να έχουν κρεμώδη υφή.

4. Με το dressing αλείφουμε τα φιλέτα του ξιφία και τα ψήνουμε στο grill 
για 5 λεπτά από κάθε μεριά.

5. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ψητά λαχανικά, το θυμάρι και την υπόλοιπη σάλτσα 
και ανακατεύουμε καλά.

6. Απλώνουμε σε πιατέλα τα λαχανικά και τοποθετούμε πάνω 
τα φιλέτα του ξιφία.
Σερβίρουμε αμέσως.

http://www.gourmed.gr/