ΥΛΙΚΑ
20 ml βάμμα πρόπολης .
30 gr. κερί.(προτείνω από τα απολεπίσματα)
60 ml ελαιόλαδο ή βαλσαμόλαδο.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι το κερί μαζί με το λάδι. μόλις λιώσει το κερί ανακατεύομαι για 3 λεπτά με μιξεράκι χειρός (φραπιέρα). Μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε το βάμμα πρόπολης σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά .
Λιώνουμε σε μπεν μαρι το κερί μαζί με το λάδι. μόλις λιώσει το κερί ανακατεύομαι για 3 λεπτά με μιξεράκι χειρός (φραπιέρα). Μόλις το μίγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε το βάμμα πρόπολης σιγά-σιγά και ανακατεύουμε πολύ καλά .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν το ανακατεύουμε πρέπει να είναι αραιωμένο .Αν είναι πηχτό προσθέτουμε λάδι (σταματάμε για λίγο το ανακάτεμα και ελέγχουμε την πυκνότητα του).
Μπορούμε να προσθέσουμε μέλι –μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια ή μαστίχα
Μπορούμε να προσθέσουμε μέλι –μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια ή μαστίχα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου