Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το μέλι προσφέρει πολλά και στην επιδερμίδα

Το μέλι αποτελεί μία ιδιαίτερα θρεπτική διατροφή και είναι η καλύτερη λύση με διαφορά σε σύγκριση με τα βούτυρα και τις μαρμελάδες. Εκτός των άλλων το μέλι προσφέρει πολλά και στην επιδερμίδα διότι τη φρεσκάρει και την αναζωογονεί με τις ουσίες που περιέχει.
Πιο συγκεκριμένα, τα πλεονεκτήματα του μελιού λειτουργούν εσωτερικά και εξωτερικά. Μπορεί να καταναλωθεί μέλι για να τραφεί το σώμα εσωτερικά ή να εφαρμοστεί τοπικά για να τραφεί το δέρμα και τα μαλλιά. Το μέλι περιέχει πάρα πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως μαγνήσιο, κάλιο και ασβέστιο που έχουν την ικανότητα να συμβάλλουν ώστε το δέρμα να αναγεννηθεί. Παράλληλα το μέλι μπορεί να προωθήσει τη διαδικασία λειτουργίας των κυττάρων για ένα υγιές και ποιοτικό δέρμα.
Ακόμη, το μέλι μπορεί να συμβάλλει στη καταπολέμηση της ακμής. Το μόνο που πρέπει κάποιος να κάνει είναι να χρησιμοποιήσει μια μικρή ποσότητα μελιού και να τη τοποθετήσει πάνω σε κάθε σπυράκι. Μετέπειτα το αφήνει να δράσει για 15 λεπτά και αμέσως πρέπει να το ξεπλύνει. Το μέλι διαθέτει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των βακτηρίων της ακμής και την εξάλειψη των κηλίδων. Ως αποτέλεσμα η καθημερινή θεραπεία με μέλι πάνω στα σπυράκια θα έχει σταδιακά αποτελέσματα πάνω στο δέρμα!
Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικά, αντιμυκητιασικά και αντι-μικροβιακές ιδιότητες για να προστατεύσει το δέρμα από την περιβαλλοντική ζημιογόνα επίδραση και να βοηθήσει ακόμη και στη θεραπεία των πληγών, των εξανθημάτων και την καταπολέμηση των μολύνσεων του δέρματος. Είναι δηλαδή ένας προστάτης της επιδερμίδας.
Εκτός όμως από προστάτης της επιδερμίδας, το μέλι συμβάλλει και στη διατήρηση της νεότητας. Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες στην φροντίδα του δέρματος είναι η μείωση των σημαδιών γήρανσης. Χρησιμοποιώντας το μέλι σαν μια θεραπευτική αγωγή φροντίδας του δέρματος, το δέρμα μπορεί να βοηθηθεί να κρατηθεί νεανικό! Οι ελεύθερες ρίζες είναι τοξικά μόρια που μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε. Το φυσικό μέλι χάρη στην αντιοξειδωτική του δράση, συντελεί στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών από το περιβάλλον και κρατά το δέρμα λαμπερό και αναζωογονημένο!
Το μέλι μπορεί να μοιάζει σαν μια αφελής επιλογή για τον καθαρισμό, αλλά λειτουργεί πραγματικά καλά στο να καθαρίζει, δίνοντας ταυτόχρονα στο δέρμα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Το φυσικό ένζυμο του μελιού, όταν αναμειχθεί με νερό, γίνεται να φτιάξει ένα μαλακό αντισηπτικό για βαθύ καθαρισμό του δέρματος χωρίς να διώχνει από το δέρμα τα φυσικά έλαια του. Δεν υπάρχει τίποτα ευκολότερο ή πιο φυσικό από αυτή τη διαδικασία που προσφέρει το μέλι!
Ένα ακόμη πλεονέκτημα του μελιού είναι το ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μολύνσεων και να επιταχύνει την επούλωση των πληγών! Το μέλι έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που το μετατρέπουν σε ένα φυσικό επουλωτικό. Αλλά όταν η ζάχαρη που περιέχει το μέλι έρχεται σε επαφή με τα υγρά των τραυμάτων, παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου, παράγοντας που κάνει ακόμη γρηγορότερη τη διαδικασία επούλωσης!
Τέλος το μέλι λειτουργεί ως φυσικό ενυδατικό, που αν χρησιμοποιείται τακτικά, γίνεται να φρεσκάρει ακόμα και τα πιο ξηρά δέρματα ή μαλλιά. Γίνεται να εφαρμοστεί λίγο μέλι στο πρόσωπό ή το λαιμό, μόνο του ή και αναμεμειγμένο με άλλα φυσικά συστατικά, ώστε να δημιουργηθεί ένα προϊόν αποτελεσματικής ενυδάτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου