Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Η μνήμη των μελισσών

Παρότι οι μέλισσες έχουν πολύ μικρό εγκέφαλο , είναι γνωστό ότι είναι ικανές να μαθαίνουν και να απομνημονεύουν διάφορες εργασίες.Επίδειξη της δύναμης και ελαστικότητας αυτής της βραχυπρόθεσμης μνήμης,έγινε απο έρευνα του Εθνικού Πανεπιστημίου της Αυστραλίας.
Χρησιμοποιώντας ένα θερμοκήπιο ελεγχομένου κλιματισμού,οι ερευνητές εκπαίδευσαν μέλισσες να πετάνε μέσα σε ένα τούνελ στο οποίο ήταν κρεμασμένος ένας ειδικά διαμορφωμένος θάλαμος.Έπειτα οι μέλισσες αντιμετώπισαν μια σειρά απο διαμορφωμένους θαλάμους , εκ των οποίων μόνο ένας ταίριαζε με τον θάλαμο του τούνελ.Οι μέλισσες που θυμήθηκαν τον θάλαμο του τούνελ και διάλεξαν τον αντίστοιχο θάλαμο, επιβραβεύτηκαν με ζαχαρούχο διάλυμα.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μέλισσες μπορούσαν να θυμηθούν το σωστό θάλαμο,για χρονικό διάστημα πέντε δευτερολέπτων.
Ένα άλλο αποτέλεσμα που προέκυψε από την έρευνα ήταν ότι οι μέλισσες μπορούσαν να εκτελέσουν μια εργασία μαθαίνοντας μια ακολουθία σωστών και εσφαλμένων "μοτίβων" μέσα στα τούνελ , επιβραβευόμενες ξανά με ζαχαρούχο διάλυμα.
Το άρθρο  αναφέρεται στην έρευνα "επίδραση της οπτικής μνήμης στη λήψη αποφάσεων της μέλισσας " ,  από τις εκδόσεις Πρακτικών της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών Αυστραλίας (τόμος 102, αρ.τευχ. 14).
Αναδημοσίευση από το Περιοδικό της Αμερικάνικης  Επιστημονικής Εταιρείας Μελισσοθεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου