Θεραπευτικά μέλια: Άθερμο μέλι ερείκης με superfoods.

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Σουηδοί ερευνητές αναπτύσσουν θεραπεία για την προστασία του πληθυσμού των μελισσών

Σουηδοί ερευνητές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ανέπτυξαν ένα νέο φάρμακο για την προστασία των μελισσών από τις ασθένειες που αφανίζουν ολόκληρες αποικίες τους στις Η.Π.Α και την Ευρώπη.

Ομάδα μικροβιολόγων του Πανεπιστημίου Lund προχώρησε στην κατοχύρωση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την συγκεκριμένη θεραπεία (σ.σ. pentapostagma.gr – patented), με την ονομασία SymBeeotic – η οποία κατασκευάστηκε από βακτήρια γαλακτικού οξέος που ελήφθησαν από στομάχια υγιών μελισσών. Η διαδικασία που περιγράφηκε από τους ερευνητές ως μία που δίνει εξαιρετική "ώθηση" στο ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών, με τους ερευνητές να ευελπιστούν στη μείωση του ρυθμού θανάτων των εντόμων.

"Τα βακτήρια σε αυτό το προϊόν είναι ενεργά τόσο στην βακτηριακή ασθένεια των μελισσών, την σηψιγονία, που αναπτύσσεται στην Αμερική όσο και σε αυτήν που αναπτύσσεται στην Ευρώπη (σ.σ. pentapostagma.gr American and European foulbrooddisease)", δήλωσε η Δρ. Alejandra Vasquez, μια εκ των κατασκευαστών της θεραπείας προς το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η σηψιγονία (foulbrood) αποτελεί την θανατηφόρο βακτηριακή ασθένεια που απειλεί τους πληθυσμούς των μελισσών.   

"Ευελπιστούμε ότι οι μελισσοκόμοι θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την θεραπεία ως ένα προληπτικό φάρμακο για να αποφύγουν την χρήση αντιβιοτικών."

Οι ερευνητές, που εργάσθηκαν για την ανάπτυξη του φαρμάκου για σχεδόν δέκα έτη, σχεδιάζουν την παρουσίαση του στο ετήσιο συνέδριο μελισσοκόμων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στη Ρωσία.

Ο συνεργάτης στις έρευνες για την ανάπτυξη της θεραπείαςερευνητής Δρ. Tobias Olofsson δήλωσε ότι το φάρμακο αποτελεί το "μόνο υφιστάμενο προϊόν που ενισχύει το φυσικό ανοσοποιητικό σύστημα των μελισσών", καθώς  παράλληλα αυξάνεται η αντίσταση στα χορηγούμενα αντιβιοτικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου